lu.se

Institutionen för kulturvetenskaper

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Gastronomy: Sustainable Eating

SASH59

Course code: SASH59
Swedish title: Gastronomy: Sustainable Eating
ECTS credits: 7.5

Semester:

Study period: autumn 2017
Type of studies: full time, afternoon
Study period: 2017-11-07 – 2017-12-14
Language of instruction: English
Eligibility: General requirements for university studies in Sweden

Application code: LU-E1551

Application code: LU-30531

Introductory meeting: 2017-11-07 at 15.15 – 17.00: LUX C121

Teachers: Jon Thor Petursson

Description

The delicate art of eating has many implications for sustainability. Food production and consumption affects the climate, the natural environment and the landscape. Food also affects the sustainability of societies and its individuals. Both bodily functions and length of life is partly determined by how, what, where and when we eat.

The aim of the course is to give the student a broad introduction to the study of food and eating in relation to sustainability.

The course has an interdisciplinary approach, combining cultural, nutritional and geographical perspectives. Local field studies are combined with a global outlook, based on literature studies.

Utbildningstillfällen – höstterminen 2018

First Admission Round / Internationell ansökningsomgång

Afternoon Lund, full time 100%
In English
November 6, 2018 – December 13, 2018

Last day for application January 15, 2018

Utbildningstillfällen – höstterminen 2017

First Admission Round / Internationell ansökningsomgång

Afternoon Lund, full time 100%
In English
November 7, 2017 – December 14, 2017

Closed for applications

Second Admission Round / Nationell ansökningsomgång

Eftermiddagstid Lund, heltid 100%
På engelska
7 november 2017 – 14 december 2017

Stängd för anmälan

Information om anmälan

Du anmäler dig till våra kurser och program på antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Ansökningsperioden är mars–april för höstterminen och september–oktober för vårterminen.

Sen anmälan

Alla utbildningar stänger för anmälan, efter att sista anmälningsdatum har passerat.

Kurser och program som har platser kvar, öppnar för sen anmälan efter första urvalet. Dessa utbildningar är märkta "Öppen för sen anmälan" på antagning.se.

International student?

Make your application in the First Admission Round at universityadmissions.se.

Application period October–January for autumn semester and June–August for spring semester.

First or Second Admission Round?

All international students are encouraged to apply to the First admission round. This round takes place many months before the start of a semester and gives students the time they need to pay their tuition fees, apply for and receive their residence permit (if required), find housing, etc.

The Second admission round is an alternative for students from EU/EEA countries as they do not need a residence permit. Non-EU/EEA students will most likely not have enough time to obtain their permit before the start of the semester. However, even EU/EEA students are advised to apply during the First admission round, as some programmes can be applied for only in the January round. Also, this provides applicants with an admission decision much earlier, which is helpful in making decisions about their studies.

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs mer om anmälnings- och studieavgifter.

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Gastronomy: Sustainable Eating är 12 500 SEK.