lu.se

Institutionen för kulturvetenskaper

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Fototävling för studenter

Institutionen för kuturvetenskaper | Kultur X

Institutionen för kulturvetenskapers första tio år har ägt rum under 2010-talet (2009-2019), ett årtionde då det skett många stora såväl tekniska som politiska förändringar. Vilka skiftningar och rörelser har varit centrala i vår omvärld? Hur kan vi från olika kulturvetenskapliga perspektiv förstå och förklara 2010-talets händelser och innovationer?

När vi nu firar vårt tioårsjubileum – Kultur X – vill vi uppmärksamma hur 2010-talet kan summeras och beskrivas i bilder genom att anordna en fototävling.

Så här deltar du

Tävlingen är öppen för studenter vid Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet – nuvarande (HT 2019) och tidigare studenter!

Ladda upp en bild, via ditt eget Instagram-konto, som för dig beskriver 2010-talet. Förklara bilden och tagga med #kulturX2019 samt din utbildning vid Institutionen för kulturvetenskaper. OBS! att din profil på Instagram måste vara offentlig för att kunna delta, annars kan vi inte se bilderna. Det är tillåtet att delta med flera bilder per person. Bilden ska vara tagen av dig själv.

En jury väljer ut bilder som lyfts upp och postas på Institutionen för kulturvetenskapers Instagram-konto. Vi kontaktar då dig som postat inlägget för att få tillgång till originalbilden (för att kunna posta i vår egen kanal).

Juryn kommer sedan att göra ett urval av de bilder som lyfts upp via Institutionen för kulturvetenskapers Instagram-konto som kommer att ställas ut under Kulturnatten 21 september. En vinnare kommer att utses vid en prisutdelning under kvällen.

Tävlingen är öppen 26 augusti–15 september. Endast bilder som är uppladdade under denna period ingår i tävlingen.

Följ kulturvetenskaper på Instagram!

Det här kan du vinna

Alla som får sin bild utställd under Kulturnatten får bilden professionellt monterad på kapaplatta. Efter utställningen får respektive fotograf behålla den monterade bilden. Vinnaren får dessutom ett pris.

Prisutdelningen äger rum under Kulturnatten lördag 21 september kl. 18.30. Utställningen pågår 17.00-20.

Juryn består av:

Kristofer Hansson, forskare i etnologi och fd fotograf
Moa Petersén, forskare med inriktning mot konstfotografi
Åsa Lundgren, kommunikatör

Juryn bedömer fotografisk kvalitet samt tolkningen av temat.

Läs mer om vårt program under Kulturnatten här

Tävlingsvillkor

  1. Genom att tagga dina bilder med #kulturX2019 godkänner du att din bild används och publiceras fritt i Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitets interna och externa informationskanaler. Vi utgår från att du har avbildade personers samtycke.
  2. Deltagaren ska vara (under höstterminen 2019) eller ha varit student vid Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet. Bilden ska vara tagen av deltagaren själv.
  3. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet. Juryns beslut kan inte överklagas.
  4. Vinsten kan inte bytas ut mot pengar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  5. Juryn kommer inte att bedöma tävlingsbidrag som inte lämnas i enlighet med villkor och regler eller bidrag som är ofullständiga eller oläsliga. Tävlingsarrangören förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som inte följer dessa regler och villkor eller som på annat sätt kan uppfattas som stötande, hotfulla, kränkande, olämpliga, oanständiga, diskriminerande eller som på annat sätt inte följer tävlingens anda.
  6. I händelse av oförutsedda omständigheter kan Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet utan förbehåll eller förvarning ändra eller avsluta tävlingen. Om Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet finner att inget av tävlingsbidragen håller tillräckligt hög kvalitet kan juryn välja att inte utse någon vinnare alls.
  7. Genom att delta i tävlingen godkänner du tävlingsvillkoren.

Kontaktinformation

Åsa Lundgren
Kommunikatör

Telefon 046-222 41 02

E-post asa.lundgrenkultur.luse

Delta genom att följa dessa steg:

  • ladda upp en bild, via ditt eget Instagram-konto, som för dig beskriver 2010-talet.
  • förklara bilden – varför är det 2010-tal för dig?
  • tagga med #kulturX2019 samt din utbildning vid Institutionen för kulturvetenskaper (se exempel på hashtags nedan).

Tagga din utbildning

#abm
#bokhistoria
#digitalakulturer
#etnologi
#forlagskunskap
#idehistoria
#intermedialastudier
#konsthistoria
#modevetenskap
#musikvetenskap
#maca
#visualculture
#historiskastudier