Välkommen till Lunds universitet!

Inför höstterminen 2021

Undervisning och examination på samtliga nivåer kommer under höstterminen att bedrivas både digitalt och på campus. Målsättningen är att så många studenter som möjligt ska erbjudas campusförlagda moment under terminen. Planering och schemaläggning pågår just nu och schemat kommer att publiceras på kurshemsidorna den 2 juli.

Information om hur covid-19-pandemin påverkar våra utbildningar uppdateras löpande på HT-fakulteternas informationssida informationssida.

Program/kursspecifik information

Under terminen hittar du information om vad som gäller för just din utbildning via din lärplattform Canvas eller på kurshemsidan – informationen justeras löpande baserat på aktuella beslut och rekommendationer.

Om du vill veta mer om hur Canvas fungerar –  besök gärna vår studentguide.
 

Detta behöver du göra:

  1. Gå in på utbildningens hemsida där du får reda på när introduktionsmötet är. Introduktionsmötet är obligatoriskt och om du inte kan komma måste du meddela utbildningsadministratören eller studievägledaren för den utbildning du har sökt till så att du inte blir struken. På utbildningens sida hittar du också kursplan, schema, litteraturlista och annan information om utbildningen.
  2. Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se med hjälp av inloggningsuppgifterna från antagning.se. Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt trådlösa nätverk, studentmejl och lärplattformen Canvas. Om du redan har ett aktivt konto behöver du inte aktivera det igen.
  3. Logga in på Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och registrera dig på din utbildning när registreringsperioden öppnar.

Du hittar utbildningen genom att välja ditt ämne i listan

Har du frågor?

Vänd dig i första hand till studievägledaren för din utbildning.

En säker studiemiljö – allas ansvar

Alla måste bidra till ett gemensamt ansvarstagande för att upprätthålla en säker studiemiljö. Det är därför mycket viktigt att du:

  • Stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom.
  • Håller avstånd.
  • Tvättar händerna ofta och noga.
  • Inte stannar kvar i universitetets lokaler längre än du behöver efter undervisning.

Vill du lämna återbud?

Om du är antagen men inte längre är intresserad av att gå en utbildning är det viktigt att du lämnar återbud. Genom att lämna återbud får en annan sökande snabbt tillgång till platsen.

Lämna återbud snarast på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Praktisk information under terminen

Här hittar du praktisk information om våra lokaler och hur vi tillsammans ska kunna upprätthålla en säker studiemiljö. 

Studentkonto

Här hittar du mer information om ditt studentkonto!

Ny student vid Lunds universitet

Här har vi samlat ihop några av de viktigaste praktiska sakerna kring dina studier.

Kontakta studievägledningen

Studievägledarna vid HT-fakulteterna ger råd, stöd och information om till exempel utbildningsval, studieteknik och utlandsstudier.

Har du en funktions­nedsättning?

Här kan du läsa och ansöka om olika pedagogiska stödåtgärder.

En ung kvinna sitter på en bänk och läser i en bok. Bilden är tagen ur fågelperspektiv.

LUX- och SOL-guiden

Information för studenter