Anna sammanfattar 70-talet: ”Jag ser det som en förlängning av 68-rörelsen och gröna vågen med informell och ganska demokratisk mat. Alla ska ha råd att bjuda. Gryta kan väl sammanfatta decenniet lite grann, att samtalet och stämningen runt bordet var viktigare än show off. Fondue är väl lite exklusivare men ändå en gemenskap.”
Läs om de olika decennierna här:
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-70-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 70-talet: Från hawaiikassler till pain riche
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-80-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 80-talet: Från quiche till after eight-päron
<link https: www.allers.se det-at-vi-pa-90-talet external-link-new-window external link in new>Det åt vi på 90-talet: Från tacopaj till snabbnudlar
Anna Burstedt, etnolog, om mat som vi åt på 70-, 80- och 90-talen
Publicerad den 3 november 2017
I Allers kommenterar Anna Burstedt den mat vi åt under 70-90-talet och vad som kännetecknar de olika decennierna.
2022-05-27
Grattis Ellen Suneson – nydisputerad i konsthistoria
2022-04-05
Ny bok: "Speltoken: Hugo Alfvén och rosens klang" av Tobias Lund
2022-03-18
Kulturvetare medverkar i Bildningsbyrån - tänka mot strömmen: om medierevolutionens fader Johannes Gutenberg
2022-03-14
Vad händer med Zoégas varumärke när hjulen slutar snurra på caféet i city?
2022-02-16
Om du är van att lyssna på dem kan du förutsäga att något kommer hända i kapitel 7...