Person

Studievägledare, doktorand
- Avdelningen för etnologi
- Institutionen för kulturvetenskaper
Studierektor
- Institutionen för kulturvetenskaper
Kontaktinformation
E-post anna.burstedtkultur.luse
Telefon 046–222 94 33
Rum LUX:C313
Besöksadress
Helgonavägen 3, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
Internpost hämtställe 30
Jag är fil. Mag, och doktorand i etnologi vid Lunds Universitet. Min avhandling har arbettiteln "Matkultur på menyn" och handlar om konsumtion och produktion av etnisk mat i restaurangmiljöer.
Jag antogs som doktorand 1997 men har under åren undervisat inom flertalet högskole- och universitetsutbildningar (Etnologi Lunds universitet, Lärarutbildningen Malmö Högskola, Service Management Campus Helsingborg, Mat och Måltid Högskolan Kristianstad) och därav har avhandlingen kommit en del i andra hand.
Jag är för närvarande Studievägledare på Institutionen för Kulturvetenskap men arbetar också med att avsluta min avhandling.
Forskning
Min profil i Lunds universitets forskningsportal
Böcker (1 st)
Redaktörskap (1 st)
Artiklar (3 st)
- Burstedt, A. (2002). The place on the plate!. Ethnologia Europaea, 32. Open Library of Humanities.
- Burstedt, A. & Abnersson, V. (2000). Matkultur och kulturmat. Kulturella perspektiv. Föreningen Kulturella perspektiv.
- Burstedt, A. (1999). What do Ethnologist's Eat? Reflections about the 12th International Food Conference. Ethnologia Scandinavica. Folklivsarkivet.
Bokkapitel (5 st)
- Burstedt, A. (2006). Mat för resande i tid och rum. I Burstedt, A., Fredriksson, C. & Jönsson, H. (Red.) Mat: Genealogi och Gestaltning. Studentlitteratur AB.
- Burstedt, A. (2005). Koftas, polpette eller köttbullar? Om mattrenders dynamik”. I Swahn, J.-Ö. (Red.) Måltiden i framtiden II : symposium om mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad den 2 februari 2004, 6. Högskolan Kristianstad.
- Burstedt, A. (2002). Visiting restaurants – Experiencing the place-bound identity. I Lysaght, P. (Red.) Food and celebration: proceedings of the 13th Conference of the International Commission for Ethnological Food Research, Ljubljana, Preddvor, and Piran, Slovenia, June 5-11, 2000. Založba ZRC / ZRC Publ., ZRC SAZU in association with the Department of Irish Folklore, Univ. College.
- Burstedt, A. (2001). Platsen är serverad!. I Hansen, K. & Salomonsson, K. (Red.) Fönster mot Europa : platser och identiteter (pp. 61-86). Studentlitteratur AB.
- Burstedt, A. (1999). Besök i främmande kök. I O'Dell, T. (Red.) Nonstop! : turist i upplevelseindustrialismen. Historiska Media.
Artiklar i facktidskrifter och populärpress (2 st)
- Burstedt, A. (2004). Från Västerbotten till Skåne. Reflektioner kring begreppet Regional mat. Bygd och Natur. Sveriges hembygdsförbund & Svenska naturskyddsföreningen, Sveriges hembygdsförbund & Svenska naturskyddsföreningen.
- Burstedt, A. (2002). Mat som symbol för etnicitet. I & M, 12-15. Stiftelsen Invandrare & Minoriteter, Invandrare och Minoriteter.
Undervisning

Studievägledare, doktorand
- Avdelningen för etnologi
- Institutionen för kulturvetenskaper
Studierektor
- Institutionen för kulturvetenskaper
Kontaktinformation
E-post anna.burstedtkultur.luse
Telefon 046–222 94 33
Rum LUX:C313
Besöksadress
Helgonavägen 3, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
Internpost hämtställe 30