Ny bok! Jordnära – Etnologiska reflektioner över ny nordisk mat
Publicerad den 18 oktober 2018

Två Lundaetnologer bidrar i denna antologi med var sitt kapitel.
Jón Þór Pétursson med en artikel som belyser produktionen av kulturarv och lokal mat på Island. Slow Food, tomaters kulturella mening och lammkött är bara några av temana i denna läsvärda text om samtida mattrender.
Anna Burstedt analyserar hur smak i dubbel bemärkelse uttrycks och används som distinktionsmedel i en studie om svenska restaurangguider. Det franska idealet har på senare år fått ge vika för mer lokala jordnära ideal när recensenter i landet gör sina uttolkningar om vad som anses vara god smak.
2023-02-01
Så vinner du Mello i år
2023-02-01
Emma Severinsson kommenterar Victoria's Secret och mode i bistra ekonomiska tider i Svenska Dagbladet
2023-01-25
Jessica Enevold ny docent i digitala kulturer
2023-01-18
Nu utlyser vi fem doktorandtjänster
2023-01-18
Charlotte Christensen Nugues och Olof Sundin har beviljats medel av Erik Philip-Sörensens Stiftelse