Ny bok! Jordnära – Etnologiska reflektioner över ny nordisk mat
Publicerad den 18 oktober 2018
Två Lundaetnologer bidrar i denna antologi med var sitt kapitel.
Jón Þór Pétursson med en artikel som belyser produktionen av kulturarv och lokal mat på Island. Slow Food, tomaters kulturella mening och lammkött är bara några av temana i denna läsvärda text om samtida mattrender.
Anna Burstedt analyserar hur smak i dubbel bemärkelse uttrycks och används som distinktionsmedel i en studie om svenska restaurangguider. Det franska idealet har på senare år fått ge vika för mer lokala jordnära ideal när recensenter i landet gör sina uttolkningar om vad som anses vara god smak.
2024-04-18
New book: What To Do About Conspiracy Theories? Academic Entanglements in Conflicts Over Truths
2024-04-18
Emma Severinsson: Slipsen är tillbaka – men varför?
2024-04-18
Soft girl – mår vi bättre av hemmamys?
2024-02-29
"How Can I help?" artikel av Jessica Enevold Duncan i tidskriften Högre utbildning
2024-02-26
Book Release – four new books at the Department