Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • SASH59
The delicate art of eating has many implications for sustainability. Food production and consumption affects the climate, the natural environment and the landscape. Food also affects the sustainability of societies and its individuals. Both bodily functions and length of life is partly determined by how, what, where and when we eat.
Undervisning – höstterminen 2020
Med anledning av regeringens meddelande den 29 maj, att en återgång till campusundervisning är möjlig fr.o.m. 15 juni, gäller följande angående undervisning på HT-fakulteterna under hösten:
- På grund av pågående coronapandemi (covid-19) och de restriktioner som är utfärdade kommer undervisningen för höstens kurser att ha begränsat antal träffar på campus beroende på tillgången på lämpliga lokaler. Till stor del kommer undervisningen att bedrivas på distans. Detaljerad information om vad som gäller för din kurs meddelas nedan.
- I det fall undervisningen ges på campus finns för varje undervisningslokal anvisade in- och utpassager i förhållande till trapphus, korridorer och entréer (in- och utgångar). Tag hänsyn och följ instruktionerna noga. Handsprit ska finnas tillgänglig i alla lärosalar och grupprum.
Var uppmärksam på annorlunda starttider på dina undervisningsmoment. Angivna tider i ditt kursschema gäller.
The aim of the course is to give the student a broad introduction to the study of food and eating in relation to sustainability.
The course has an interdisciplinary approach, combining cultural, nutritional and geographical perspectives. Local field studies are combined with a global outlook, based on literature studies.
Kurstillfälle:
höstterminen 2020
Utbildningsform:
både campus/online
Studiesätt:
trekvartsfart,
eftermiddagstid
Kursperiod:
2020-10-20 – 2020-12-15
Kursspråk:
engelska
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Anmälningskod:
LU-E1481
Anmälningskod:
LU-30531
Lärare:
Malin Andersson,
Anna Burstedt,
William Jones,
Håkan Jönsson,
Jon Thor Petursson
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Höstterminen 2025
Sen anmälan
Öppnar 15 juli
