Alumnfrukost

Vad är en alumnfrukost? Jo, det är ett event då vi bjuder hit dig som är alumn på frukost samtidigt som vi ger dig en möjlighet att nätverka med andra alumner från Institutionen för kulturvetenskaper.

Vår förhoppning är att alumnfrukostarna ska bli ett återkommande inslag för dig som är alumn där du håller kontakt med din heminstitution och får möjlighet till kompetensutveckling inom ditt utbildningsområde och andra nyttiga områden för ditt yrkesliv. Vi satsar på tips och inspiration kring nätverkande, yrkesliv, rekrytering och karriär.
 

Alumnfrukost VT 2019

Humaniora – framtidsbranschen nr 1!

Kom och inspireras av Johan Wester, alumn från kulturvetenskaper och grundare av Skånemotor. Under frukosten kommer han att delge sina tankar kring hur humanister kan delta i samhällsutvecklingen samt vilka kompetenser som behövs för att möta framtida samhällsutmaningar. 

När: tisdag 28 maj 8.30-9.30.

Var: LUX, Helgonavägen 3 i Lund, personalmatsalen (Hus C, våning 2).

Vem: Johan Wester, Skånemotor.

Företaget Skånemotor startade 2018 i Lund med syfte att driva regionens utveckling framåt genom att vårda kreativa idéer och samarbeten. De vill arbeta med socialt entreprenörskap och grundaren Johan Wester beskriver verksamheten med ”Tanken är att bidra med en nyskapande arena för kreativa människor där vi kan lyfta fram guldet i samarbeten mellan akademi, näringsliv, samhälle, organisationer, föreningsliv och innovationsaktörer.”

Läs mer om Skånemotor här

Johan Wester är känd komiker och programledare från TV men även en flitigt anlitad talare och moderator. Initiativtagare till Lund Comedy festival, vinnare av På Spåret samt grundare av produktionsbolaget Anagram är bara några av hans meriter. Wester är en engagerad samhällsutvecklare med humanistiska perspektiv i bagaget som med nyfikenhet ständigt utmanar till nya tankar.
 

Johan Wester talar inför deltagarna vid alumnfrukosten.

Alumnfrukost HT 2018

LinkedIn – så kommer du igång, skaffar en ”all-star”-profil och är aktiv på ett effektivt sätt

När: fredag 5 oktober 8.30-9.30.

Var: LUX, Helgonavägen 3 i Lund. Vi återkommer med lokal när vi vet hur många vi blir.

Vilka: Anna Månsson och Stina Vikingsson, Karriärvägledare, Ekonomihögskolans Karriärcenter.

Anna och Stina från Ekonomihögskolans Karriärcenter kommer att gå igenom hur du bygger en proffsig LinkedIn-profil och vad du kan göra för att på ett enkelt och effektivt sätt hålla profilen uppdaterad och bli synlig på LinkedIn.

Tips! Ta gärna med dig en dator så kan du under genomgången följa med i din egen LinkedIn-profil och uppdatera din sida under genomgången!
 

Tre bilder bredvid varandra, en porträttbild av två personer, en illustration av en ensam lila badanka och många gula badankor och en bild med personer runt ett bord som lyssnar på en föreläsning.

Alumnfrukost VT 2018

Till vår första alumnfrukost bjuder vi in Ida Nord som är projektsekreterare i Malmö stad och som jobbar med hållbar stadsutveckling inom miljöförvaltningen. Hon kommer att berätta vad en kulturvetare kan bidra med och hur hon i sitt arbete inom Malmö stad har nytta av sin utbildning i modevetenskap.

Inspirationsföreläsning – vad gör en modevetare inom Malmö stad?

Ida Nord, projektsekreterare, Malmö stad.

När: torsdag 3 maj 8.30-9.30.

Var: LUX, Helgonavägen 3 i Lund.

Vem: Ida Nord, Malmöbo, tog examen från kandidatprogrammet i modevetenskap 2016. Jobbar med hållbar stadsutveckling på miljöförvaltningen i Malmö stad sedan drygt ett år tillbaka inom projektet Malmö Innovationsarena, som syftar till att öka framkomligheten för innovationer i stadsutveckling. Hjärtefrågor är bland annat hur vi ser på kultur vs struktur i offentlig verksamhet, samverkan med invånare och normkritiska perspektiv.

Kontaktperson: Anna Burstedt, studievägledare vid Institutionen för kulturvetenskaper, anna.burstedtkultur.luse
 

Personer runt ett bord som lyssnar till en föreläsning.
Sidansvarig: Asa.Lundgrenkultur.luse | 2020-07-08